بلاگ

بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی

آزمون سراسری کنکور برای بسیاری از دانش آموزان سرنوشت ساز است. با توجه به استقبال تعداد بیشتری از دانش آموزان برای شرکت در آزمون تجربی، رقابت بین افراد بسیار تنگاتنگ شده است. در چنین موقعیتی اگر یک دانش آموز بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی را نداند، تلاش هایش بی ثمر خواهد بود.

در آزمون کنکور برای همه رشته ها به ازای هر درس (ریاضی، فیزیک، تاریخ و ..) تعداد پرسش ها مشخص می‌باشد. به علاوه این که طراح سوال در هر مبحث درسی اجازه‌ی طرح چه تعداد پرسش را دارد هم توسط بودجه بندی های سازمان تعیین می‌شود.

در واقع هر رشته در آزمون سراسری دارای برنامه ریزی درسی مختص خود است. در این مقاله از آموزشگاه ریاضی رو خط بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی و منابع اصلی آن ها را برای دانش آموزان گردآوری کرده‌ایم.

محتوا پنهان

بررسی تعداد سوالات ریاضی در کنکور تجربی

در کنکور های سراسری درس ریاضی بین همه رشته ها مشترک و البته بسیار تاثیر گذار است. اطلاع از بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی برای دانش آموزان هم با توجه به ضریب این درس اهمیت بسیاری دارد. با دانستن سهم هر درس دانش آموز می‌تواند برای وقت، تعداد تست ها و منابع مطالعه‌اش تصمیم بگیرد.

  • تعداد سوالات ریاضی تجربی در کنکور 1401 : 30 پرسش
  • شماره پرسش ها روی دفترچه تخصصی تجربی :  از شماره 126 تا شماره 155
  • مدت زمان پاسخگویی به تمامی پرسش ها : 47 دقیقه
  • میانگین مدت زمان پاسخگویی به هر پرسش : 96 ثانیه
بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی
بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی

اگر برای کنکور 2 رمز موفقیت را بخواهیم نام ببریم باید به برنامه ریزی و رعایت زمان بندی اشاره کرد. این دو کلید با یکدیگر در ارتباط هستند. زمانی که شما در برنامه ریزی های روزانه به هر مبحث به اندازه‌ی کافی وقت اختصاص ندهید، تسلط کمی هم در هنگام حل پرسش های کنکور خواهید داشت.

یکی از دلایلی که سبب اهمیت بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی شده است همین بحث برنامه ریزی درسی می‌باشد. اگر دانش آموزان بی توجه به بودجه بندی درس بخوانند دیگر در 47 دقیقه موفق به حل همه پرسش های ریاضی نخواهند شد.

 

منابع  و بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی 1401 به صورت موضوعی

درست است که رشته هدف و ضریب درس ها مانند درس زمین شناسی برای انتخاب منابع یا زمان مطالعه و تست زنی تاثیر گذار هستند. اما درس ریاضی را با زمین نمی‌توان مقایسه کرد. درس ریاضی در تمامی زیر گروه ها اهمیت دارد و نباید از آن گذشت و باید در برنامه درسی روزانه خود آن را قرار دهید.

تعداد سوال های ریاضی که برای هر مبحث طرح می‌شود محدودیت دارد. به خاطر همین طراحان سوال کنکور حق این را که به تعداد دلخواه و از سر فصل دلخواهشان پرسش ها را طرح کنند، نخواهند داشت. به همین دلیل است که دانش آموز می‌تواند به صورت ویژه برای درس ریاضی برنامه ریزی کند.

سر فصل تعداد مجاز پرسش ها درصد سهم از کل تراز
هندسه 2 7
توان های گویا و عبارت های جبری 1 4
توابع لگاریتمی و نمایی 2 6
توابع مثلثاتی 4 13
مجموعه ها و دنباله ها 0
ترکیبات 2 7
توان های گویا 1
احتمال 2 7
آمار 0
حل معادله و نا معادله 2 6
توابع 4 13
حد و پیوستگی 3 10
مقاطع مخروطی 1 4
مشتق 2 7
کاربرد مشتق 3 10
هندسه مختصاتی 2 6

منابع این آزمون نیز کتاب های ریاضی دوره های دهم، یازدهم و دوازدهم در سال های 98، 99 و 1400 می‌باشد.

ضریب درس ریاضی در کنکور تجربی

 نکته حائز اهمیت دیگری که باید یک دانش آموز تجربی باید برای برنامه ریزی کنکور بداند ضریب ریاضی در زیر گروه است. اگر چه ریاضی درس مهمی هست و باید روی آن وقت گذاشت؛ ولی، این زیر گروه است که میزان تاثیر و زمان لازم برای مطالعه ریاضی را تعیین می‌کند.

زیر گروه ضریب
1

 

(پزشکی، اتاق عمل، حوزه های آموزشی، پرستاری، بهداشت مواد غذایی، تکنولوژی پرتو درمانی و … )

2
2

 

(تکنولوژی پزشکی هسته‌ای، بهداشت عمومی، بهداشت محیط، شیمی کاربردی و شیمی محض و … )

3
3

 

(اقیانوس شناسی، زمین شناسی و… )

3
4

 

(اقتصاد، حسابداری، مدیریت، مدیریت صنعتی، هتلداری، فقه و … )

4
5

 

(علوم دامی، علوم سیاسی، مهندسی خاک، مهندسی شیلات و … )

3

مباحث تست خیز درس ریاضی برای داوطلبان رشته تجربی 

شاید فکر کنید هر سال  به دلخواه و بدون برنامه یک بخشی از بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی حذف می‌شود. در واقع با مروری کوتاه و حتی سطحی به دفترچه آزمون متوجه خواهید شد که بین جدول های بودجه بندی سال های مختلف ارتباط پر رنگی وجود دارد.

در درس ریاضی هم سر فصل هایی هست که پای ثابت کنکور هستند. اگر دانش آموزی روی این بخش ها تمرکز ویژه نداشته باشد به راحتی تست های ساده و خوب را از دست خواهد داد و رتبه‌اش تغییرات منفی خواهد داشت. زمانی می‌توان گفت که دانش آموز در درس ریاضی موفق شده است که به درصدی بالای 50 دست یابد. برای ارتقای این سطح باید چند میانبر مانند مباحث تست خیز را بشناسید.

در درس ریاضی کنکور تجربی 3 سر فصل اصلی یا همان تست خیز وجود دارد:

  • مثلثات
  • حد و پیوستگی
  • مشتق و کاربرد آن

این مباحث همواره در کنکور سراسری بودند و خواهند بود. همچنین به طور میانگین از هر یک 4 سوال و در مجموع 12 سوال از آن ها در دفترچه خواهید دید. بی توجهی به مطالعه این بخش ها می‌تواند تا 39 درصد تاثیر مستقیم در تراز کل را به همراه داشته باشد.

بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی
بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی

البته سر فصل های دیگری هم هست که در اصطلاح خودمانی به آن ها (( نمره بیار )) گفته می‌شود. مهمتر آن که این بخش ها جایگاه دائمی در بودجه بندی ها ندارند. الگو، آمار، مقاطع مخروطی و شمارش بدون شمردن به طور میانگین 4 پرسش دفترچه را به خود اختصاص می‌دهند. تاثیر آن ها نیز در صورتی که در بودجه بندی باشند در حدود 12 درصد خواهد بود.

5   مبحث آسان بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی

در درس ریاضی حتی با وجود فشار ناشی از کنکور هم شیرینی ها و آسانی هایی هم هست. اگر با یک برنامه ریزی دقیق این بخش ها را در برنامه درسی ماهانه خود پخش کنید، دیگر زدن تست های ریاضی کسالت آور نخواهد بود. خبر خوش این که این سر فصل ها در بودجه بندی درس ریاضی کنکور تجربی هم هستند.

لگاریتم

بخش توابع لگاریتمی در سال های اخیر پای ثابت کنکور بوده است و در بودجه بندی 1401 نیز هست. قابلیت پیچیده کردن سوال های این بخش کمتر از دیگر بخش ها بوده و می‌توان سوالات را پیش بینی کرد.

ماتریس

بحث ماتریس ها یک ویژگی مهم دارد آن هم استقلال در یادگیری آن نسبت به دیگر سر فصل ها است. کافیست برای این بخش سوالات پر تکرار کنکور های سال های گذشته را حل کنید.

آمار و احتمال

زمانی که احتمال را درست یاد گرفته باشید هر سوالی را می‌توانید حل کنید. در واقع پاشنه آشیل دو درس آمار و احتمال درک مفهوم یک پرسش است. آمار هم با دیگر سر فصل های ریاضی ارتباطی ندارد و مطالعه‌ی آن مستقل خواهد بود. تسلط دانش آموزان در این  باید بر زاویه ها و نمودار دایره‎‌ای باشد.

با این که در کنکور 1401 آمار حذف شده است ولی احتمال با دو پرسش می‌تواند به راحتی تراز شما را تکان دهد.

بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی
بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی

دنباله های عددی

یکی دیگر از آسانترین سر فصل های کنکوری دنباله و تصاعد های حسابی و هندسی است. این بخش با دیگر سر فصل های کنکوری ارتباط قابل توجهی ندارد؛ اگر چه امکان طرح سوال های ترکیبی از آن وجود دارد. اما همیشه راه حل ثابت است و با ترکیب کردن هم پیچیدگی در حل به وجود نمی‌آید.

دقت کنید! این سر فصل در بودجه بندی ریاضی در کنکور تجربی 1401 حذف شده است.

 

سوالات متداول در خصوص بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی

❓ درس ریاضی کنکور تجربی شامل کدام پایه ها است؟

بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی

✅منابع درس ریاضی برای کنکور تجربی 1401 شامل کتاب های پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم می‌باشد.

❓آیا این بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی بر اساس کتاب های نظام جدید است؟

✅بله.

❓چقدر برای پاسخ به بخش ریاضی دفترچه تخصصی کنکور  تجربی وقت دارم؟

✅به طور کلی 47 دقیقه زمان برای حل 30 پرسش ریاضی در نظر گرفته شده است. همچنین به طور میانگین در حدود یک دقیقه و سی ثانیه برای پاسخ به هر پرسش وقت دارید.

❓ترتیب خواندن سر فصل ها چگونه باید باشد؟

✅بهتر است پیش از هر تصمیمی با خود درباره سطح مهارتتان در ریاضی صادق باشید. سپس بر اساس تر سنگینترین و مهمترین بودجه بندی مبحثی شروع کنید و در بین هر مبحث سخت بخش های مستقل و آسان را هم مطالعه کنید.

❓ساده‌ترین مباحث درس ریاضی در کنکور تجربی کدام ها است؟

✅در واقع ساده‌ترین ها هم می‌تواند برای برخی سخت باشد. اگر چه بخش های آمار یا احتمال آسان است اما بدون تمرین و تست هیچ اثری بر پیشرفت شما نخواهند داشت.

❓آیا بخش های ساده در بودجه بندی درس ریاضی در کنکور تجربی بر تراز تاثیر دارند؟

✅بله؛ همه بخش ها با توجه به تعداد پرسش های طرح شده تاثیر مستقیم دارند.

❓کدام سر فصل را حذف کنم تا زمان تست زدن بهبود یابد؟

✅این یک اشتباه است. اگر تمرین و تکرارتان را بیشتر کنید تسلطتان بیشتر خواهد شد و  در زمان لازم پاسخ ها را خواهید داد. بهتر است به یک مشاور تحصیلی مراجعه کنید.

❓آیا تفاوت در ضریب درس در هر زیر گروه روی تعداد پرسش ها موثر است؟

✅خیر؛ تاثیری ندارد.

❓آیا می‌توان زمان دفترچه عمومی را برای تخصصی استفاده کرد؟

✅خیر.

❓چگونه زمان ریاضی را به زیست اختصاص دهم؟

✅این که بخواهید سوالات ریاضی را حل نکنید تا برای زیست وقت داشته باشید اشتباه است. اما می‌توان با تکنیک های افزایش سرعت سوال های ریاضی را زیر یک دقیقه و 30 ثانیه حل کرد. بهتر است از یک مشاور تحصیلی کمک بگیرید.